Nektár 2019

száraz fehérbor

A bor egy túláradó, buja, rengeteg citrussal és muskotályos friss szőlőre emlékeztető ízvilággal rendelkezik, amit nagyon szép savak kísérnek. Illatában is a citrusok és a sárgabarack köszön vissza ránk. Hatalmas zamatú és rendkívül hosszú lecsengésű, különleges tétel.

Kategória:

A kis tőketerhelésnek (60 q/ha) köszönhetjük ezt a kimagasló minőséget! A bor önmagában is hatalmas élmény, de halak, szárnyasok, desszertek kísérőjeként is remek választás! 13 Celsius fokon ajánlott fogyasztani, hogy az illatok is érvényesüljenek!

Nektár szőlő : Magyar nemesítésű szőlő fajta, melyet Bakonyi Károly nemesített 1970- ben a Cserszegi fűszeres és a Judit szőlő (Kocsis Irma x Csaba Gyöngye) keresztezésével.

Évjárat: 2019.
Termőhely: Hajós
Név: Nektár
Fajta: Nektár
Édességi kategória: száraz
Szín: fehér
Minőségi besorolás: védett eredetű bor
NÉBIH azonosító: GTPT
Tényleges alkohol tartalom: 12.50 % vol.
Eljárás: stabilizálószer mentes, reduktív, széndioxid szaturációval

A borkő kiválás egy természetes jelenség, mivel a bor nem tartalmaz stabilizáló szert!

Tömeg 1233 g
Scroll to Top